Is bedrijfsontwikkeling voor uw bedrijf noodzakelijk?

Om zelf te onderzoeken of een versnelde ontwikkeling van uw bedrijf op dit moment zinvol is kunt u onderstaande vragen, zo spontaan mogelijk, met ja of nee beantwoorden. 

(klik eventueel op de vraag voor een korte toelichting)

Als de plannen voor dit jaar vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar, bijvoorbeeld alleen een groei van 5%.

Dan is het in grote lijnen een voortzetting van vorig jaar, het is dan “business as usual”?

Heb je weleens het gevoel dat de verantwoordelijkheid voor de continuïteit van je bedrijf eigenlijk alleen bij jou ligt? Dat je er “alleen” voorstaat?

Neemt de gemiddelde leeftijd van de medewerkers de afgelopen drie jaar langzaam toe?

Komt het meerendeel van de omzet uit één product of dienst die al meer dan drie jaar bestaat?

Overweeg je om nieuw bloed in de organisatie te brengen om op die manier bepaalde dingen sneller voor elkaar te krijgen?

Is er een product of dienst waar je eigenlijk afscheid van moet nemen, maar waar je door de complexiteit tegen aan loopt te hikken? Dit kan zijn door de impact in de markt, op andere producten of diensten, op je personeel etc.

Wil je, of moet je, de bedrijfspositie in de waardeketen veranderen? Bijvoorbeeld: meer klanten of juist minder? Nieuwe producten of diensten toevoegen aan je huidige portfolio? Bedrijven kopen of verkopen? Werkzaamheden overdragen aan een partner? Werkzaamheden overnemen van een partner?

Zijn er obstakels in de organisatie op het gebied van: communicatie, verantwoordelijkheid nemen, samenwerking, resultaat- en doelgerichtheid en keuzes maken, die veranderingen bemoeilijken?

Verwacht je ontwikkelingen die invloed hebben op mensen waar je al jaren mee werkt? Mensen die je altijd trouw zijn geweest en waarvan je toch het gevoel hebt dat ze niet de beste oplossing zijn voor de toekomst?

Iedere ondernemer komt op een bepaald moment op het punt dat hij of zij zich afvraagt “what’s next?” Is dit punt voor jou bereikt?

Als u op meer dan 5 vragen een positief antwoord gegeven hebt is het zinvol om nu te starten met de verdere ontwikkeling van uw bedrijf.

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com